fbpx
NaslovnicaCrna GoraRakočević: Ispunjenje dogovorenih uslova, potom datum popisa

Rakočević: Ispunjenje dogovorenih uslova, potom datum popisa

Podgorica, (MINA) – Popis stanovništva u Crnoj Gori treba da se održi nakon što se svi uslovi za taj proces ispune, a ne prije toga, rekli su iz Demokratske partije socijalista (DPS), dodajući da je to u prirodi svakog poštenog dogovora.

Član predsjedništva DPS-a Nikola Rakočević je pitao zašto se došlo do situacije da premijer Milojko Spajić odgodi popis i prihvati zahtjeve opozicije, civilnog sektora i nacionalnih savjeta.

“Odgovor je jednostavan – utvrdilo se nedvosmisleno da je Vlada Dritana Abazovića pripremala popisnu prevaru”, rekao je Rakočević.

On je kazao da je u toj namjeri svoju ulogu imao i Monstat, a da za tu tvrdnju postoje najmanje dva razloga.

Rakočević je naveo da je Monstat tvrdio da ne fali popisivača, da bi se potom utvrdilo da fali 1,7 hiljada popisivača.

“Tvrdilo se i da će odgađanje popisa koštati državu milione EUR, da bi se potom utvrdilo da odgađanje ne košta niti jedan EUR”, rekao je Rakočević.

On je kazao da treba pohvaliti namjeru Spajića da se uslovi za održavanje legalnog i transparentnog popisa prihvate.

“Međutim, nije realno očekivati od građana da vjeruju na riječ djelovima sistema koji su bili uz Abazovića kad je pripremao (sada već utvrđeno) popisnu prevaru, a koji će učestvovati u sprovođenju popisa”, dodao je Rakočević.

On je rekao da treba imati u vidu da su glavni politički akteri “pripremane popisne prevare” da čelu Skupštine Crne Gore, rukovodioci u brojnim opštinama, na značajnim mjestima u državnom sistemu.

“Riječju – Demokratski front je vlast. Zbog toga je pošteno i jedino racionalno održati popis nakon što se svi uslovi ispune, ne prije toga”, rekao je Rakočević.

To je, kako je dodao, u prirodi svakog poštenog dogovora.

“Tim prije što, dok u Crnoj Gori vlast zavisi od Demokratskog fronta, imamo obavezu prema građanima i društvenom interesu da tražimo ispunjenje uslova i realizaciju dogovora, a ne da vjerujem na riječ”, zaključio je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...