fbpx
NaslovnicaCrna GoraRadulović: Crna Gora sigurna luka za sve kojima treba sklonište

Radulović: Crna Gora sigurna luka za sve kojima treba sklonište

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je uvijek bila sigurna luka za sve kojima treba sklonište i koji su bježali od ratnih zbivanja i raznih nedaća, poručio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

On je danas u Bijelom Polju posjetio izbjeglice koje su u taj grad doputovale iz Ukrajine.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP), Radulović uručio djeci poklon paketiće, u znak dobrodošlice i solidarnosti u teškim vremenima zbog kojih su morali da napuste domove.

„Za ukupno njih 37 koji su dobili privremeni smještaj u hotelu Bijela Rada, transfer i boravak je organizovan u saradnji i koordinaciji MVP-a, Ambasade Crne Gore u Ukrajini i direktora tog hotela Suada Pilice“, navodi se u saopštenju.

Radulović je kazao da je dolaskom u Bijelo Polje i druženjem sa divnim drugarima i ljudima, htio da pokaže da Crna Gora možda jeste mala, ali je i zemlja velikih ljudi koju su ispružili ruku i pomogli onima kojima je pomoć potrebna.

„Vi znate da je Crna Gora tokom svoje duge istorije uvijek bila sigurna luka za sve one kojima treba sklonište i koji su bježali od ratnih zbivanja i raznih nedaća“, rekao je Radulović.

Crna Gora je, kako je kazao, tokom duge istorije kao jednu od najvećih vrijednosti baštinila vrijednost slobode.

Radulović je naveo da na ovaj način Crna Gora i njene institucije, u skladu sa mogućnostima, pomažu djeci Ukrajine, sa namjerom da im makar djelimično olakšaju živote, koji su bili ugroženi usljed ratnog sukoba.

On je rekao da MVP i Ambasada Crne Gore u Ukrajini vode intenzivnu komunikaciju u cilju obezbjeđivanja pomoći za još ukrajinskih izbjeglica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...