fbpx
NaslovnicaCrna GoraProsvjetari naredne sedmiće očekuju odgovor o povećanju plata

Prosvjetari naredne sedmiće očekuju odgovor o povećanju plata

Podgorica, (MINA) – Prosvjetni radnici naredne sedmice očekuju konačni odgovor ministarstava prosvjete i finansija o traženom povećanju plata od 45 odsto, saopštio je predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na Javnom Servisu rekao da još traju pregovori oko povećanja za koje prosvjetari traže da bude od 1. januara naredne godine.

“Još nijesmo dobili konačnu ponudu, očekujemo je iduće sedmice. Tada očekujemo sastanak sa ministrima finansija i prosvjete”, kazao je Božović.

On je rekao da će se, kada dobiju ponudu, Sindikat izjasniti na Izvršnom i Glavnom odboru.

“Ako procijenimo da je to ispod minimuma i dostojanstva prosvjetnog radnika, obratićemo se javnosti i predložiti druge modele sindikalnog djelovanja. Ako ponuda bude prihvatljiva, Glavni odbor će se izjasniti”, naveo je Božović, prenosi portal RTCG.

On je, komentarišući izgradnju škole “Vladimir Nazor” u Podgorici, kazao da je Ministarstvo omanulo jer je ta škola srušena prošle godine.

“Tamo i dalje stoji ledina. Neće početi da se gradi do januara sljedeće godine. Neko mora da odgovara za to, prethodno ili sadašnje Ministarstvo”, poručio je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas do 22 stepena

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, mjestimično sa slabom...