fbpx
NaslovnicaCrna GoraProslava Dana Vojske sjutra na Trgu nezavisnosti

Proslava Dana Vojske sjutra na Trgu nezavisnosti

Podgorica, (MINA) – Centralna proslava Dana Vojske Crne Gore (VCG) biće održana sjutra na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Kako je najavljeno iz Ministarstva odbrane, na svečanosti, koja će početi u 18 sati, govoriće predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, resorni ministar Raško Konjević i načelnik Generalštaba VCG Zoran Lazarević.

“Sjutra će oko 30 novih vojnika po ugovoru položiti zakletvu, a biće predstavljeni i novoproizvedeni potporučnici, oficirka i oficir, koji su ove godine završili vojnu akademiju u inostranstvu”, navodi se u saopštenju.

Dio ceremonije će, dodaje se, biti i kratak kulturno-umjetnički program u kojem će učestvovati Vojni orkestar VCG i KIC POP hor.

Iz Ministarstva su kazali da će na kraju programa biti prikazan i novi promotivni spot VCG.

Kako su naveli, prije glavne ceremonije, od 11 sati na Trgu će biti održana i manifestacija Vojska u vašem gradu koja je već posjetila Bar, Kolašin, Pljevlja, Bijelo Polje I Danilovgrad.

Iz Ministarstva odbrane su pozvali građane da sjutra prisustvuju događajima kako bi zajedno obilježili Dan VCG koji se slavi u znak sjećanja na bitku na Tuđemilu, kada je dukljanska vojska izvojevala istorijsku pobjedu nad Vizantijom.

“Ovom bitkom započeta je istorija crnogorske državne nezavisnosti”, podsjetili su iz Ministarstva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije