fbpx
NaslovnicaCrna GoraPripadnici SZS zaustavili curenje gasa

Pripadnici SZS zaustavili curenje gasa

Tivat, (MINA) – Pripadnici tivatske Službe zaštite i spašavanja (SZS) zaustavili su izlivanje tečnog naftnog gasa iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole „Mladost“ i Osnovne škole (OŠ) „Drago Milović“.

Iz Službe predsjednika tivatske opštine kazali su da pripanici SZS ispiranjem vodom uspješno kontrolišu nivo gasa u sistemu atmosferske kanalizacije u rejonu školskog centra u okruženju nekoliko školskih ustanova.

“Gas je iscurio iz kotlarnice koja zagrijava objekte Srednje mješovite škole „Mladost“ i OŠ „Drago Milović“, u kojima zbog mini raspusta nema učenika, a evakuisana je obližnja zgrada međunarodne škole „Knightsbridge International”, navodi se u saopštenju.

Komandir tivatske SZS Zoran Barbić kazao je da su uspjeli da rasterete sistem, ispiranjem kanala vodom.

Kako je naveo, situacija je mnogo povoljnija nego prije sat, ali dosta gasa ima i sada.

“Ostajemo na terenu i preko noći i sve dok bude postojala i najmanja opasnost po građane i okolinu. Najveći dio iscurelog gasa dospio je u kanale atmosferske kanalizacije u naselju oko školskih zgrada“, rekao je Barbić.

Pored srednje škole zatvorena je ulica Omladinskih radnih brigada, kao i okolni prilazi i područje SMŠ Mladost, osnovne i međunarodne škole.

Očekuje se dolazak servisera gasnih instalacija kako bi cjelokupan sistem bio pregledan i ustanovljen uzrok curenja gasa.

Najčitanije