fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrezreti i osuditi brutalan nasrtaj na dostojanstvo žene

Prezreti i osuditi brutalan nasrtaj na dostojanstvo žene

Podgorica, (MINA) – Govor mržnje, mizoginja, šovinizam i nacionalizam u najgorem obliku mogu i moraju ujediniti sve dobronamjerne ljude u osudi i preziru onoga što je ljudska i civilizacijska svijest odavno odbacila, kazali su iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.

Iz institucije Ombudsmana, u reagovanju povodom knjige Vojislava Šešelja, naveli su da je žalosno što se takva publikacija, makar slikom naslovne stranice na društvenim mrežama, pojavila i kontaminirala crnogorski javni prostor.

„To je još jedan argument da govor mržnje, mizoginja, šovinizam i nacionalizam u najgorem obliku mogu i moraju ujediniti sve dobronamjerne ljude u osudi i preziru onoga što je ljudska i civilizacijska svijest odavno odbacila“, kaže se u reagovanju.

Iz institucije Zaštitnika rekli su da su čvrsto ubijeđeni da takvim pojavama i “izdavačkim poduhvatima” nije mjesto u društvu koje želi prosperitet i napredak.

Kako su kazali, društveni kontekst u Crnoj Gori i izjave o boljim vremenima moraju početi prvim korakom u bolju budućnost, a to je da se zajednički odbaci ono što nije ni ljudski ni na bilo koji način svojstveno Crnoj Gori.

„I time jasno stavimo do znanja da se, osim zaštite profesorice Draginje Vuksanović Stanković, koja je kao žena u fokusu brutalnog nasrtaja na njeno dostojanstvo, ujedno štiti i moralni kod jednog društva, kakvo valjda jesmo uvijek bili i želimo biti“, naveli su iz institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije