fbpx
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 92 nova slučaja infekcije

Preminula jedna osoba, 92 nova slučaja infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovana su 92 nova slučaja infekcije.
Kako je saopšteno iz Instituta za javno zdravlje (IJZ), 75 novooboljelih registrovano je među građanima Crne Gore, a 17 među turistima.

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 1.852 uzorka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 26, Budve 15, Kotora deset, Cetinja i Ulcinja po osam, Nikšića i Heceg Novog po sedam, Bara pet, Berana četiri i iz Bijelog Polja i Pljevalja po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio 4,97 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, kod pacijenta iz Bijelog Polja starosti 61 godine”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.631.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 29 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1513.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 102.184.

U Budvi je trenutno aktivno 346 slučajeva koronavirusa, u Podgorici 336, Kotoru 150, Baru 133, Nikšiću 121, Herceg Novom 118, na Cetinju 81 i u Tivtu 79.

U Ulcinju su aktivna 43 slučaja, u Beranama 25, Bijelom Polju 17, Danilovgradu 14, Tuzima 11, Rožajama devet, Pljevljima osam i u Andrijevici sedam.

U Kolašinu, Plavu, Šavniku i Žabljaku aktivna su po tri slučaja koronavirusa, u Gusinju, Mojkovcu i Petnjici po jedan, dok u Plužinama trenutno nema aktivnih slučajeva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...