fbpx
16.9 C
Podgorica
October 6, 2022.
NaslovnicaCovid19Preminula jedna osoba, 146 novih slučajeva infekcije

Preminula jedna osoba, 146 novih slučajeva infekcije

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori je, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminula jedna osoba, a registrovano je 146 novih slučajeva infekcije.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) saopšteno je da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 686 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 69, Nikšića 27, Berana 12, Bara, Budve i Herceg Novog po osam, sa Cetinja, iz Bara, Tivta i Tuzi po tri, iz Bijelog Polja, Kotora i Petnjice po dva Rožaja i iz Danilovgrada, Pljevalja, Rožaja i Ulcinja po jedan.

Udio pozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju je iznosio 21,28 odsto.

“Od prethodnog saopštenja IJZ-u prijavljen je jedan smrtni slučaj povezan sa infekcijom koronavirusom. Preminula osoba je iz Podgorice, starosti 81 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 2.772.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 244 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 1.972.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 275.096.

U Podgorici je trenutno aktivno 726 slučajeva zaraze koronavirusom, Nikšiću 251, Baru 164, Budvi 122, Bijelom Polju 93, Pljevljima 82, Beranama 79, Herceg Novom 78, Tivtu 75, na Cetinju 66, u Danilovgradu 56, Kotoru 44, Ulcinju 42.

U Rožajama je aktivno 29 slučajeva zaraze koronavirusom, Tuzima 21, Mojkovcu 16, Petnjici osam, Kolašinu sedam, Šavniku četiri, u Plavu i Plužinama po tri, Andrijevici dva i na Žabljaku jedan.

U Gusinju nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rade Milošević, UPC, saslušanje, cigarete, šverc cigareta

Milošević: Ne plašim se hapšenja

Podgorica, (MINA) – Bivši direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević kazao je...