fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoslanici o izmjenama zakona i skidanju imuniteta

Poslanici o izmjenama zakona i skidanju imuniteta

Podgorica, (MINA) – Poslanici Skupštine, na sjednici koja počinje danas, verifikovaće više međunarodnih sporazuma i ugovora, razmatrati izmjene nekoliko zakona i izjasniti se o predlogu za skidanje imuniteta poslanicima Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Predviđena je rasprava o 12 tačaka, ali su Vlada i pojedini poslanici najavili da će tražiti dopune dnevnog reda.

Administrativni odbor je krajem prošle jednoglasno podržao zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za ukidanje imuniteta za pet poslanika radi pokretanja postupka zbog sumnje su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

SDT je zatražilo odobrenje krivičnog gonjenja za nekadašnje članove stambene komisije Vlade Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića.

Poslanici bi trebalo ponovo da glasaju o predlogu Ustavnog odbora da se za sudiju Ustavnog suda izabere Faruk Resulbegović.

Na sjednici Skupštine 22. februara Resulbegović nije dobio dvotrećinsku podršku poslanika.

Za izbor u drugom krugu potrebno je da dobije glasove tri petine poslanika.

Na dnevnom redu Skupštine su izmjene Krivičnog i zakona o igrama na sreću, gimnaziji, penzijskom i invladskom osiguranju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije