fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopović: Nemamo novca za samostalni nastup

Popović: Nemamo novca za samostalni nastup

Podgorica, (MINA) – Liberalna partija Crne Gore (LPCG) nema finansijske moći da samostalno nastupi na narednim parlamentarnim izborima, rekao je predsjednik te stranke Andrija Popović.

On je kazao listu Dan da su otvoreni za koalicije sa subjektima koji prihvataju ključna načela LPCG.

Popović je rekao da lično misli da LPCG prevashodno nema finansijske moći za samostalan nastup na idućim parlamentarnim izborima.

“Za LPCG, koja je jedinstven primjer časnog i etičkog bavljenja politikom, bez učešća naših predstavnika u bilo kakvim aferama i skandalima, izborni finansijski cenzus od najmanje nekoliko stotina hiljada eura da bi se ušlo u izbornu parlamentarnu trku je nedostižan”, rekao je Popović.

Kako je naglasio, u LP za „prljav“ i tajkunski novac nema i neće biti mjesta.

“Eventualni samostalan izlazak na naredne parlamentarne izbore uz najjeftinija moguća rješenja bi imalo za cilj dalju afirmaciju ukupnog crnogorskog, liberalnog, građanskog, odnosno državno-pravnog identiteta”, poručio je Popović.

Po njegovoj ocjeni, koalicioni sporazum, predizborni sa DPS i postizborni sa ostalim članicama vladajuće koalicije, uglavnom se realizuje u zacrtanim prioritetnim ciljevima i programskim načelima.

“Problema ima, dinamički se kasni u nekim segmentima, ipak to nije još razlog za izlazak iz vladajuće koalicije”, kazao je Popović.

On je ocijenio da je potpuno besmislen zahtjev dijela opozicije da se formira neka tehnička ili prelazna vlada uoči parlamentarnih izbora na jesen 2020. godine.
(kraj) isf

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...