fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoplavljen veliki dio naselja u okolini Skadarskog jezera

Poplavljen veliki dio naselja u okolini Skadarskog jezera

Podgorica, (MINA) – Veliki broj lokacija u okolini Skadarskog jezera poplavljen je zbog rasta vodostaja, kazao je direktor Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero Nenad Ivanović, tokom obilaska mještana i naselja u priobalju.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore, Ivanović je sa stručnim saradnikom za odnose sa lokalnim zajednicama, Bogdanom Marašem, danas obišao naselja u priobalju i mještane čija je imovina ugrožena zbog rasta vodostaja Skadarskog jezera.

“Tokom obilaska utvrdili su da je veliki broj lokacija poplavljen, posebno poljoprivredna zemljišta“, navodi se u saopštenju.

Ivanović i Maraš razgovarali su sa mještanima koji su iskazali zabrinutost za svoju imovinu ukoliko nivo Skadarskog jezera nastavi da raste usljed loših vremenskih prilika.

“U razgovoru sa predsjednicima mjesnih zajednica Rijeke Crnojevića i Crmnice saznao sam da su pričinjene i određene materijalne štete, te da mještane zabrinjava porast nivoa vode koji može zahvatiti i objekte stanovanja”, kazao je Ivanović.

Navodi se da će predstavnici NP Skadarsko jezero i u narednom periodu obilaziti područja kojima prijeti opasnost od poplava i u saradnji sa mještanima pokušati da spriječe veće materijalne štete.

Najčitanije

Crnogorskim džudistima još tri medalje

Podgorica, (MINA) - Crnogorski džudisti osvojili su još tri medalje drugog takmičarskog dana juniorskog...