fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaVuksanović: Stabilna BiH znači stabilan region

Vuksanović: Stabilna BiH znači stabilan region

Podgorica, (MINA) – Crna Gora podržava Bosnu i Hercegovinu (BiH) u njenim evropskim i evroatlantskim nastojanjima, jer stabilna BiH žnači stabilan region, kazao je ministar bez portfelja u crnogorskoj Vladi Adrijan Vuksanović.

Kako je saopšteno iz Vlade, on je to kazao na sastanku sa ambasadorom BiH Branimirom Jukićem, navodeći da je riječ o prvom sastanku sa ministarske pozicije i da mu je drago da je to učinio sa predstavnikom zemlje sa kojom je Crna Gora imala i njegovala uvijek najbolje odnose.

Vuksanović je kazao da je sastanak prilika da podsjete da su Crna Gora i BiH dvije prijateljske susjedne zemlje što se pokazuje ne samo kroz sastanke na visokom nivou već i kroz druge situacije poput nedavno održane fudbalske utakmiće između Crne Gore i BiH, a koja je upravo bila refleksija dobrih odnosa.

„Crna Gora svakako podržava BiH u njenim evropskim i evroatlantskim nastojanjima jer stabilna BiH znači stabilan region, i to je ono ža šta se svi zalažemo. U Crnoj Gori imate punu podršku, iskrenog i pravog partnera i prijatelja u svim nastojanjima koji su okrenuti ka dobrobiti i boljem životu građana BiH”, kazao je Vuksanović.

Jukić je, kako je saopšteno, čestitao Vuksanoviću na novoj poziciji u 43. Vladi Crne Gore, dodajući da je privilegija biti ambasador BiH u Crnoj Gori, imajući u vidu odlične odnose dvije zemlje, bez otvorenih pitanja.

“BiH se iskreno raduje i priželjkuje ulazak Crne Gore u EU, odnosno da Vaša zemlja dobije završna mjerila i krene sa zatvaranjem poglavlja 23 i 24, a vjerujemo i da će u bliskom periodu dobiti čak i datum”, kazao je Jukić.

Kako je istakao, ulazak Crne Gore u EU bi bio požitivan sa više aspekata, a najprije bi pokazao regionu da proćes proširenja i dalje živi te da je uvijek najbolja motivacija primjerom.

Iz Vlade su dodali da je Vuksanović poklonio Jukiću Pontifikal Kotorske biskupije iz 1166. godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije