fbpx
NaslovnicaCrna GoraRakočević: Druga runda razgovora najvjerovatnije u petak

Rakočević: Druga runda razgovora najvjerovatnije u petak

Podgorica, (MINA) – Druga runda razgovora predsjednice Skupštine Danijele Đurović sa predstavnicima parlamentarnih stranaka najvjerovatnije će biti održana u petak, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

On je, na konferenciji za novinare u Skupštini, upitan da li će DPS glasati za sudije Ustavnog suda, odgovorio da je taj proces netransparento vođen i da nije u skladu sa Ustavom.

“To znači da se prethodno morate okupiti u sastavu od makar tri petine da razgovarate o kandidatima u užem izboru, koji se moraju usvojiti na Ustavnom odboru. To je izostalo”, rekao je Rakočević.

On je rekao da je “41 jedva sklopljen poslanik” dogovorio predlog četiri kandidata za sudije, koji je usvojen na odboru i poslat prema plenumu.

Kako je naveo, da li će doći do rješenja u kratkom roku, odnosno na narednom glasanju, ili će to biti nakon raspisivanja novog poziva, zavisi od pregovora.

“Koji će se desiti čini mi se u petak, dakle druga runda razgovora iniciranih od predsjednice parlamenta”, kazao je Rakočević.

Upitan da li će predjsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović doći na pregovore, on je odgovorio da Đukanović prvom sastanku nije prisustvovao isključivo jer je bio službeno odsutan.

Sastanku je tada, prema riječima Rakočevića, pisustvovao potpredsjednik stranke Ivan Vuković koji ima kredibilitet, težinu i relevantnost da zastupa sve stavove te partije kao i Đukanović.

“Da li će predsjednik partije biti na narednom sastanku, nemam tu informaciju ali vjerujem da nema nikakvih smetnji. Očekujem, ukoliko nema preuzete obaveze, da će i on biti lično na tom sastanku”, rekao je Rakočević.

On je, na pitanje da li će Đukanović prisustvovati protestu građana “Ima nas” koji je zakazan za četvrtak, odgovorio da se tim protestima želi poslati jasna poruka da je podrivanje ustavnog poretka isto što i raditi protiv države.

“Kada radite, znajući da gazite ustav, onda se odovorni građani moraju okupiti. Što se tiče predsjednika, vidjeli da se on javno deklarisao i podržao proteste”, kazao je Rakočević.

On je rekao da Đukanović nije mogao prisustvovati tim protestima jer je bio u zvaničnoj posjeti van države.

“Da li će biti u državi na narednom protestu, ne znam. Da li će biti na protestu, ni to ne znam, ali sigurno znam da ga podržava, pa ne vidim razlog da se ne pojavi”, saopštio je Rakočević.

Na pitanje da li osjećaju odgovornost za optužbe da je DPS instruisao ljudima da se doseljavaju u Šavnik uoči lokalnih izbora, on je rekao da je tragično što politčka struktura, koja radi sve da uruši društveni, državni i građanski sklad, pokušava da opstrukcijom odgodi finalne rezultate.

Rakočević je naveo da, kada je riječ o eventualnim prepisima, vjeruje da je sve urađeno u skladu sa zakonom.

“Ako pitate za moj politički stav, onda ja mogu da tvrdim da su svi oni koji su upisani u Šavnik zapravo upisani od Demokratskog fronta (DF) ne bi li pokušali da dohvate zaostatak, ali bi bilo neodgovorno da to tvrdim”, rekao je Rakočević.

On je kazao da izbori u Šavniku treba da se završe u skladu sa zakonom, kao i u svim ostalim gradovima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...