fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor će naredne sedmice razmatrati izvještaje Brđanina

Odbor će naredne sedmice razmatrati izvještaje Brđanina

Podgorica, (MINA) – Odbor za bezbjednost i odbranu razmatraće naredne sedmice izvještaje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, najavio je predsjednik tog skupštinskog tijela Miodrag Laković.

On je novinarima nakon sjednice Odbora kazao da su danas, na prvoj sjednici, usvojili izvještaj o radu Uprave policije, koji se odnosi na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije za period od 1. juna do 15. novembra.

“Konstatovali smo određene probleme i nedostatke, ali u odnosu na sve što opterećuje rad policije smatrali smo da je izvještaj zaslužio pozitivnu ocjenu”, naveo je Laković.

Na pitanje da li će na dnevni red staviti i izvještaje Brđanina, on je odgovorio potvrdno.

“Predložiću za dnevni red dva izvještaja Brđanina iz prošle godine i razmatraćemo ih najverovatnije za sedam dana. Još nijesmo odredili termin, ali mogao bi biti 20. decembar“, rekao je Laković.

Upitan da li će, u slučaju da izvještaji ne prođu na Odboru to voditi ka smjeni Brđanina, Laković je odgovorio da to nije stvar Odbora.

“Mi cijenimo izvještaj. Da li će voditi ka razrješenju, postoji zakonska mogućnost koja je definisana u članu 16 Zakona o unutrašnjim poslovima. Da li će ministar, ako izvještaj bude negativan iskoristiti tu mogućnost da predloži vladi, to je na njima”, objasnio je Laković.

On je kazao da je na Odboru da cijeni izvještaj, da ga sagleda objektivno i da donese na osnovu toga svoj stav.

Upitan kako komentariše stav Siniše Gazivode, advokata Brađanina, da se ti izvještaji sada ne mogu ni razmatrati jer datiraju iz prošle godine, on je naveo da u Odboru imaju obavezu da sve zaostale materijale razmatraju.

“Mi ćemo se u odnosu na tu obavezu odnijeti. Dalje, što se tiče pravne pricedure, u to ne ulazimo. Odbor mora da ima kontinuitet u svom radu pa smatramo da nam je to i definisano kao obaveza”, rekao je Laković

On je kazao da na današnjoj prvoj sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu za potpredsjednika tog skupštinskog tijela izabrali Filipa Adžića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...