fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaObaveza parlamentarne većine da pronađe izlaz

Obaveza parlamentarne većine da pronađe izlaz

Podgorica, (MINA) – Razrešenje teške političke krize u Crnoj Gori može da se postigne samo u okvirima parlamentarne većine, zaključeno je na sastanku jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i predsjednika Demosa Miodraga Lekića.

Mandić je, nakon sastanka, istakao da je ta većina uspostavljena sa veoma konkretnim ciljem.

“Od kojih je demontaža bivšeg autokratskog režima Mila Đukanovića i obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom bila osnovna linija povezivanja različitih političkih subjekata”, rekao je Mandić portalu RTCG.

On je ponovio je da se pokazalo da eksperiment sa ekspertskom vladom nije bio dobar izbor i poručio da se zato mnogo toga u narednom periodu mora uraditi od početka.

“Bilo kakvo uključivanje Demokratske partije socijalista (DPS) u novu vladu, što uključuje i manjinsku podršku pojedinim političkim subjektima iz aktuelne parlamentarne većine, značilo bi povratak bivšeg režima na vlast”, kazao je Mandić.

On je dodao da se to ne smije dozvoliti, jer bi se tako direktno iznevjerila većinska volje građana Crne Gore od 30. avgusta 2020. godine.

Kako je naveo, parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz teške situacije.

“Saglasili smo se da ove političke organizacije aktivno rade na uspostavljanju novog poštenog i održivog dogovora u okviru političkih subjekata koji su pobijedili na prošlim izborima”, zaključio je Mandić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije