fbpx
NaslovnicaGlavna vijestJelušić: Objedinjavanje lokalnih izbora štedi ekonomske resurse i političku energiju

Jelušić: Objedinjavanje lokalnih izbora štedi ekonomske resurse i političku energiju

Podgorica, (MINA) – Najavljena odluka o objedinjavanju lokalnih izbora u Crnoj Gori najbolje je zakonsko rješenje, jer doprinosi štednji ekonomskih resursa i energije političkog života, ocijenila je poslanica Građanskog pokreta URA Božena Jelušić.

“Tim prije što međunarodni činioci smatraju da je ova vrsta disperzije izbora zaista nešto što Crnu Goru drži u konstantnom političkom vanrednom stanju”, navela je Jelušić za agenciju MINA.

Ona je kazala da je stav URA-e, i prije nego što je postignut dogovor u parlamentarnoj većini, bio da se politička energija ne treba rasipati, kao i da Crna Gora ne treba da bude u konstantnim izborima.

Prema njenoj ocjeni, kašnjenje sa donošenjem te odluke, kako je rekla, može da ne bude po volji nekim lokalnim samoupravama i političkim subjektima.

“Sam tajming, koji je pomjerio ove vremenske okvire, nastupio je zbog nepodržavanja izvršne vlasti i Parlamenta, koji nije mogao da bude aktivan u punom kapacitetu”, rekla je Jelušić.

Ona je dodala da bilo koje donošenje promjena, u sadašnjoj političkoj konstelaciji, uvijek nailazi na različite komentare i čitanja.

“Stvarno nije dobro da čekamo na donošenje rješenja koja su ekonomična, efikasna i politički korisna za smanjenje polarizacije među građanima”, navela je Jelušić.

Ona je ocijenila da predsjednik države može da vrati zakon na ponovno skupštinsko izglasavanje, ali očekuje da bi, kako je dodala, u ponovljenom postupku zakon bio potpisan.

“Očekujem da se na tom primjeru potvrdi politička kohabitacija u Crnoj Gori”, poručila je Jelušić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Damir Šehović SD

Šehović: Vjerujem da će savez SD-a, SDP-a i LP-a brzo biti ozvaničen

Podgorica, (MINA) - Nijedna opoziciona stranka nema pravo da na izazove koji su sve...