fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaĐukanović: Crna Gora je partner i prijatelj Moldavije

Đukanović: Crna Gora je partner i prijatelj Moldavije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je partner i prijatelj Moldavije, poručio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović, ističući važnost pravovremene razmjene informacija u cilju onemogućavanja bilo kakvih pokušaja podrivanja stabilnosti dvije države.

Đukanović se, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, u okviru Minhenske bezbjednosne konferencije sastao sa predsjednicom Moldavije Majom Sandu.

Navodi se da je sastanak održan u svijetlu nedavnih informacija o potencijalnim pokušajima destabilizacije Moldavije i pominjanja državljana Crne Gore u tom kontekstu.

„Đukanović je ponovio da je Crna Gora partner i prijatelj Moldavije i naglasio važnost pravovremene razmjene informacija u cilju onemogućavanja bilo kakvih pokušaja podrivanja stabilnosti naših zemalja“, kaže se u saopštenju.

On je čestitao Moldaviji dobijanje statusa kandidata za članstvo u Evrpskoj uniji (EU) i ponovio jasan stav Crne Gore da stabilnost, ne samo Zapadnog Balkana, već i šireg regiona, korespondira sa integracijom u Uniji.

„Crna Gora veoma cijeni odabrani cilj i spremna je da pruži pomoć i podršku u njegovom ostvarenju“, kazao je Đukanović.

Sandu je zahvalila na otvorenosti Crne Gore i razumijevanju situacije u kojoj se zemlja nalazi.

Ona je ponovila da izjava nije bila usmjerena na crnogorske vlasti i državu Crnu Goru, već izraz upozorenja građanima Moldavije i međunarodnoj javnosti u cilju obeshrabrenja mogućih učesnika.

„Predsjednici su potvrdili zainteresovanost za produbljivanie bilateralne saradnje, poslovnih i turističkih veza dvije zemlje u obostranom interesu“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Đukanović učešće na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji završava učešćem na Godišnjem ručku, na poziv Atlantskog saveza i Airbus-a, na kojem će se sumirati rezultati Konferencije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije