fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaDukaj: Pouzdani državni službenici temelj efikasne javne uprave

Dukaj: Pouzdani državni službenici temelj efikasne javne uprave

Podgorica, (MINA) – Pouzdani i motivisani državni službenici temelj su efikasne i transparentne javne uprave, smatra ministar javne uprave Marash Dukaj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva javne uprave, Dukaj je to kazao na otvaranju Programa obuke za sticanje znanja i vještina za rad u javnoj upravi, za novozaposlene službenike i namještenike, a koji sprovodi Uprava za ljudske resurse.

„Posvećeni, pouzdani i motivisani državni službenici i namještenici, temelj su efikasne i transaparentne javne uprave”, rekao je Dukaj.

On je istakao da savremeno doba sve više pokazuje da je formalno obrazovanje neophodno, ali da ono bez cjeloživotnog, neformalnog obrazovanja, ne znači mnogo na profesionalnom planu.

Kako je dodao, neophodno je raditi na stalnom unapređenju kompetencija u skladu sa savremenim zahtjevima.

„Shodno navedenom Strategijom reforme javne uprave, kao jedan od ključnih prioriteta predviđena je profesionalizacija službeničkog sistema”, rekao je Dukaj.

On je naglasio da politike koje sprovode podržava Evropska unija (EU), dodajući da je IPA projekat „EU za državnu upravu” vrijedan 1,3 miliona EUR.

Prema riječima Dukaja, taj projekat obuhvata niz aktivnosti u cilju poboljšanja razvoja okvira kompetencija državnih službenika, unapređivanja ocjenjivanja i napredovanja službenika, njihovog nagrađivanja i motivacije.

Cilj je, kako je objasnio, unapređenje kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

On je čestitao službenicima i namještenicima početak rada u javnoj upravi.

„Uz želju da ih ova obuka osnaži i ohrabri, kako bi u budućem radu dostigli standarde moderne državne uprave, što je naš zajednički cilj”, kazao je Dukaj.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Inter slavio protiv Atletika, bez pobjednika u Ajndhovenu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Intera pobijedili su večeras u Milanu masdridski Atletiko 1:0, u...