fbpx
NaslovnicaGlavna vijestDinoša: Manjinska vlada ima šansu

Dinoša: Manjinska vlada ima šansu

Podgorica, (MINA) – Manjinska Vlada, sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem na čelu, ima šansu, ocijenio je počasni predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Ferhat Dinoša.

Dinoša je kazao da, ukoliko njen put bude put referendumske Crne Gore, albanske partije neće imati nikakve dileme da je podrže.

“Manjinska vlada ima šansu. U njoj, osim GP URA, treba da bude još jedna partija iz parlamentarne većine. Mislim na Socijalističku narodnu partiju (SNP) koja je i ranije umjela da se, u odlučujućim fazama izgradnje Crne Gore, ponaša sa dosta brige”, rekao je Dinoša.

On je za kosovski Javni servis (RTK2) kazao da vjeruje da tu ima ljudi koji hoće da Crna Gora ne izgubi ono što je već stvorila.

Dinoša je kazao da će tu vladu podržati opozicija, podsjećajući da je Demokratska partija socijalista (DPS) to već najavila.

“To kod određenih političkih subjekata možda izaziva izvjestan strah od povratka DPS-a na vlast, što će se u hodu možda i desiti”, smatra Dinoša.

On je kazao da se prije godinu desilo, kako je naveo, lutanje jednog čovjeka koji i danas može da bude odlučujući u sopstvenom novom pristupu.

“Treba mu omogućiti povratak, ako je načisto s tim da je njegovim lutanjem mogla da zaluta i Crna Gora”, naveo je Dinoša.

Kako je rekao, biće neobično za političku scenu i ukupnu crnogorsku javnost da jedan Albanac bude na čelu vlade, ali, ako je trenutak takav, treba pustiti da se to desi, prenosi portal RTCG.

Dinoša je kazao da isključuje mogućnost da Demokratski front (DF) i Demokratska Crna Gora podrže formiranje vlade, ako Abazović bude mandatar, jer je to jasno najavio lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je, osvrćući se na to što dio parlamentarne većine, koji ne podržava formiranje manjinske vlade i protestuje zbog odbrane narodne volje, istakao da takvu narodnu volju ne čine ni manjinski narodi, a ni Crnogorci.

Kako je naveo, narodna volja je najjače izražena na referendumu 2006. godine.

“Pričati o nekoj drugoj narodnoj volji nije zdravo za Crnu Goru i njen multietnički sklad”, rekao je Dinoša.

On je kazao da, kada je riječ o najavi blokade Crne Gore kojom prijeti DF, vjeruje da neće doći do konflikata i ugrožavanja mira u Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić: Prihvatanje amandmana veliki uspjeh crnogorske diplomatije

Podgorica, (MINA) - Prihvatanje amandmana Crne Gore na nacrt rezolucije o Srebrenici veliki je...