fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaDanas novi sastanak Đurović sa predsjednicima partija

Danas novi sastanak Đurović sa predsjednicima partija


Podgorica, (MINA) – Sastanak predsjednice Skupštine Danijela Đurović sa predsjednicima parlamentarnih partija, u cilju prevazilaženja političke krize u Crnoj Gori, biće održan danas u crnogorskom parlamentu.

Đurović je kazala da, imajući u vidu da prvi sastanak, prema pojedinim mišljenjima, zbog nedolaska određenog broja lidera partija, nije dao očekivane rezultate, očekuje da će se pozivu odazvati predsjednici svih političkih subjekata.

Ona je najavila da će prioritetne teme o kojima će razgovarati biti iste kao i na prošlom sastanku.

“To su neregulisana situacija u pravosudnom sistemu, odnosno neophodnost što hitnijeg izbora sudija Ustavnog suda, završetak procesa imenovanja članova Sudskog savjeta, izbor vrhovnog državnog tužioca i reforma izbornog zakonodavstva”, rekla je Đurović.

Kako je kazala Đurović, jasno je da su nefunkcionalan Ustavni sud, status Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje i otvorena debata oko ustavnosti pojedinih zakonskih rješenja i postupaka, pitanja koja se moraju što prije rješavati kako bi država nastavila napredak na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Ona je poručila da su, kao ozbiljni političari i najviši državni funkcioneri, u obavezi da tom poslu pristupe sa maksimalnom odgovornošću i da se potrude da doprinesu normalizaciji i stabilizaciji sveukupnih prilika u zemlji.

„Skupština Crne Gore, kao forum u kome se odvijaju najvažniji politički pregovori i postižu ključni dogovori od kojih zavisi život građana, treba i dalje da bude institucija u kojoj ćemo tražiti način da izađemo iz ozbiljne situacije u kojoj se kao društvo nalazimo“, kazala je Đurović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...