fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBečić: Neće se stati sa protestima

Bečić: Neće se stati sa protestima

Podgorica, (MINA) – Narodna volja mora da se poštuje, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić dodajući da se neće stati sa protestima protiv prekrajanja izborne volje građana.

Bečić je kazao da se na tim protestima Crna Gora ujedinila oko ekonomsko-socijalnih i demokratskih dostignuća, kao i da je pozitivno iznenađen brojnošću prisutnih.

“To su skupovi svih vjera i nacija. Ima čak i onih koji nijesu glasali za neku od članica vladajuće koalicije”, rekao je Bečić za televiziju Adria.

Prema riječima Bečića, krajnji cilj protesta je suprotstavljanje i zaustavljanje svega što je, kako je kazao, postupanje suprotno ustavnim i demokratskim principima.

“Zahvaljujući masovnim okupljanjima građana, imamo slijed događaja koji je u suprotnosti sa scenarijom onih koji su osmislili obmanu i prevaru građana. Nije uspio plan da u februaru u vanrednom zasijedanju dođe do izbora nove vlade”, rekao je Bečić.

On je kazao da sada sva formalno-pravna moć, prelazi u ruke predsjedavajućeg Skupštine Strahinje Bulajića, prenosi Pobjeda.

“Nema finalizacije izdaje i prevare građana u februaru. Nema odlaganja izbora u Beranama i Ulcinju, a očekujemo i raspisivanje izbora u Podgorici i ostalim opštinama”, kazao je Bečić.

On je ocijenio da značajan politički momenat predstavlja razvoj događaja na Cetinju.

“Ne vidim više postojanje onih 49 poslanika. Imamo potpuni sudar javni sudar stavova onih za koje se tvrdilo da treba da tvore tih 49”, rekao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije