fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitički lideri da rade na smirivanju tenzija

Politički lideri da rade na smirivanju tenzija

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije (UP) nastaviće da rade u skladu sa ovlašćenjima i zakonom, poručili su resorni ministar Sergej Sekulović i direktor policije Zoran Brđanin i pozvali političke lidere da bez odlaganja rade na smirivanju tenzija.

Iz MUP-a i UP ukazali su da je atmosfera u kojoj su izvršavane njihove zakonske nadležnosti u uspostavljanju i očuvanju mira i reda tokom vikenda bila vrlo kompleksna.

Sekulović i Brđanin posebno su zahvalili kolegama pripadnicima policijskih snaga koji su, kako su naveli, djelovali profesionalno, jedinstveno i dostojanstveno i odoljeli pritiscima sa svih strana, dokazujući snagu institucija koje rade u interesu građana.

“Ničiji život nije vrijedniji od drugog i mi smo sve napore uložili da to pokažemo i ovih dana, uvažavajući različita ljudska prava građana, ali i štiteći dignitet profesije, ustavno i sekularno ustrojstvo države”, ističe se u zajedničkom saopštenju.

Navodi se da MUP i UP žale što su svi zajedno došli u situaciju koja je iziskivala mobilizaciju značajnih policijskih snaga.

Sekulović i Brđanin kazali su da su taj Vladin resor i UP dali sve od sebe da se ne prekorače ovlašćenja i ispoštuju sve aktere.

Poručuje se da će svaki primjer, za koji se navodi da je toga bilo, pomno ispratiti.

U zajedničkom saopštenju Sekulovića i Brđanina navodi se da je ovo bila teška i delikatna policijska akcija.

Oni su rekli da žale zbog neprijatnosti koje su pojedini građani imali.

“Pozivamo političke lidere da bez odlaganja počnu raditi na smirivanju tenzija. Imamo jednu državu, svi treba da je čuvamo i budemo na istoj strani i da pokažemo toleranciju, a MUP i UP će nastaviti da rade u skladu sa svojim ovlašćenjima i zakonom”, kaže se u saopštenju.

MUP i UP, kako se navodi, žale što su pojedini mediji, širenjem lažnih ili nedovoljno provjerenih vijesti, značajno podizali tenziju i otežavali situaciju.

“Između ostalog, širile su se i dezinformacije da su pojedini djelovi bezbjednosnog sektora u lancu komande otkazali poslušnost, zatim da je povrijeđena trudnica, a što je sve kasnije demantovano kao neistinito”, kaže se u saopštenju.

Sekulović i Brđanin pozvali su medije da kontaktiraju službe MUP-a i UP uvijek kad se radi o osjetljivim situacijama, kako bi zajedno doprinijeli objektivnom informisanju i javnom interesu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije