fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija dobila 75 novih vozila

Policija dobila 75 novih vozila

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) nabavilo je 75 novih patrolnih vozila koja će omogućiti efikasniji rad policije, saopštio je resorni ministar Danilo Šaranović i najavio da će do kraja naredne sedmice avio-helikopterska jedinica MUP-a na raspolaganju imati dva helikoptera.

On je rekao da su za kratak period detektovali sve izazove sa kojima se suočavaju policijski službenici i da odlučno rješavaju sve nagomilane probleme.

Šaranović je kazao da je, nakon višegodišnje sage, nabavljeno 75 novih patrolnih vozila, uz uštedu od 630 hiljada EUR u odnosu na plan.

“Krajem juna imali smo prvu isporuku vozila, a danas je kompletna isporuka završena, dakle, 35 dana prije ugovorenog roka”, saopštio je Šaranović a konferenciji za novinare ispred MUP-a gdje su predstavljena nova vozila.

foto: Vlada Crne Gore

On je rekao da su nabavljena 33 vozila za sektor kriminalističke policije, dok je u petak pokrenut i postupak nabavke 23 nova terenska patrolna vozila.

“Na ovaj način naša policija dobija pouzdana i moderna vozila, po najvišim standardima bezbjednosti, koja omogućavaju efikasniji rad i povećanu sigurnost u obavljanju policijskih zadataka”, istakao je Šaranović.

On je saopštio da je pokrenut i postupak nabavke novih policijskih uniformi.

“Vjerujemo da će službenici u najkraćem roku, nakon devet godina, dobiti nove uniforme”, dodao je Spajić.

On je istakao da će do kraja naredne sedmice avio-helikopterska jedinica MUP-a, pored aviona za gašenje požara, na raspolaganju imati i dva helikoptera.

Prema riječima Šaranovića, jedan helikopter je stavljen u operativno stanje i uspješno je učestvovao u višednevnoj vježbi u Beranama, dok će se drugi helikopter pridružiti floti u narednih nekoliko dana.

“Helikopteri će, u cilju poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju, nadzirati ključne saobraćajnice u zemlji tokom turističke sezone”, naveo je Šaranović.

On je rekao da su pokrenuli šire konsultacije u cilju implementacije modela koji će riješiti problem kadrovskog deficita službe u narednih nekoliko mjeseci.

foto: Vlada Crne Gore

“To će podrazmijevati primanje u policijski sastav nekoliko stotina službenika i produženje roka za ostvarivanje uslova za penziju po povlašćenim uslovima”, pojasnio je Šaranović.

On je, u osvrtu na borbu protiv kriminala, zahvalio službenicima Sektora za borbu protiv kriminala i regionalnih centara bezbjednosti na dananonoćnom radu i postignutim rezultatima.

“Nikada bolje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala niko ne može osporiti, jer to potvrđuju egzaktne činjenice”, rekao je Šaranović.

On je kazao da hapšenja nekadašnjih nosilaca najviših funkcija u tužilačkoj i policijskoj organizaciji, ali i uspostavljeni sistem provjere integriteta policijskih službenika, jasno govore da više neće biti mjesta kriminalcima među policajcima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pobjeda Crvene zvezde u Parizu

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima ekipu Pariza 80:77,...