fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolicija će efikasno odgovoriti na sve oblike nasilja

Policija će efikasno odgovoriti na sve oblike nasilja

Podgorica, (MINA) – U Pljevljima i Nikšiću u jučerašnjim neredima povrijeđeno je 26 policijskih službenika, od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju, saopštili su iz Uprave policije i poručili da će na sve oblike nasilja odgovoriti efikasno.

Iz policije su kazali da su u srijedu, tokom dana i u večernjim satima, u više gradova procesuirane osobe koje su se okupljale suprotno naredbama Ministarstva zdravlja i izazvale nerede.

Kako su naveli, u Pljevljima i Nikšiću je došlo do incidenata gdje su okupljeni građani policijske službenike brutalno napali bez razloga, zasipajući ih kamenicma, flašama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima.

„Juče je u ovim neredima povrijeđeno ukupno 26 pripadnika Uprave policije, od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju. Postavkom službe, profesionalnim postupanjem i efikasnom reakcijom policija je u ova dva grada uspostavila red i mir u veoma kratkom roku“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, osim toga, građani oštetiti službena vozila i opremu, dok su pojedine grupe izgrednika u Nikšiću uništavale i gradski mobilijar.

Iz policije su ponovili da su njihovi službenici u Nikšiću, sprovodeći kontrolu aktera protestnih dešavanja, pronašli i hladno oružje – sjekiru i nož.

„Odgovorne osobe za organizovanje okupljanja i akteri incidenata biće identifikovani, locirani i sprovedni pred lice pravde“, poručili su iz policije.

Kako su naveli, policija u Nikšiću je, zbog javnog okupljanja i incidenata koje su izazivali građani, privela 32 osobe, a protiv 20 su podnijete prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Iz Uprave policije su dodali da su aktivnosti na daljoj identifikaciji i procesuiranju odgovornih osoba u toku.

U Pljevljima su, kako se navodi, pripadnici policije priveli devet osoba, od kojih je jedna uhapšena zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene družnosti, a pet je procesuirano zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

„Grupa građana je kamenovala i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova gdje su polomljena i stakla na prozorima. Pljevaljska policija ima saznanja ko su organizatori incidenata i intenzivno se radi na njihovom lociranju i procesurianju“, kaže se u saopštenju.

Iz policije su kazali da su u Podgorici uhapšene tri osobe – jedna za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jedna zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i treća zbog napada na policijskog službenika.

Kako su naveli, operativnim i preventivnim radom policije na teritoriji Glavnog grada spriječena su nedozvoljena javna okupljanja i izazivanje nereda.

U Andrijevici je uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su izvršile krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

„Ova lica su blokirala regionalni put Berane – Andrijevica, i sa te lokacije je policija nakon razbijanja blokade puta privela 12 osoba“, precizirali su iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, jedna osoba je uhapšena u Herceg Novom, a tereti se za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

Budvanska policija je, kako se navodi, zbog organizovanih kolona vozila koje su se noć prije kretale kroz grad, u Centar bezbjednosti pozvala 25 osoba.

„Od tog broja, 14 osoba je sankcionisano zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima“, dodaje se u saopštenju.

Najčitanije

oblačno vrijeme vremenska prognoza

Danas do 22 stepena

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno, mjestimično sa slabom...