fbpx
NaslovnicaCrna GoraPodgoricu će voditi stručnost i nove ideje

Podgoricu će voditi stručnost i nove ideje

Podgorica, (MINA) – Način na koji se Demokratska partija socijalista (DPS) ophodi prema rezultatima izbora na kojima su građani tražili promjene je loša poruka koju ta stranka šalje svima u Crnoj Gori, ali i međunarodnim partnerima, saopštio je jedan od lidera pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

On je kazao da će, uprkos svim destruktivnim namjerama, izborna volja biti zaštićena.

“A Podgorica će u susret 19. decembru još jednom, simbolično, biti oslobođena od svega što joj je nanosilo štetu”, rekao je Milatović.

On je kazao da mirnu tranziciju vlasti koče činovnici DPS-a koji, kako je naveo, po ko zna koji put vraćaju dugove partiji od koje su u prošlosti profitirali, i to na račun građana.

“Svima je jasno da je situacija u kojoj se nalazimo način da se kupi vrijeme kako bi se zamaskirala nepočinstva i dovršili sumnjivi poslovi, koji su se decenijama obavljali u okviru lokalne vlasti”, navodi se u saopštenju.

Milatović je poručio da će i tome brzo kraj.

“Način na koji se DPS ophodi prema rezultatima izbora na kojima su građani tražili promjene je loša poruka koju ta partija šalje svima u Crnoj Gori, ali i našim međunarodnim partnerima”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, revanšizma će biti samo prema korupciji, partitokratiji, lažnim diploma, ustaljenim šemama i lošem upravljanju.

“Mandat sam dobio zahvaljujući građanima, koji su prepoznali iskrene namjere da u sistemu lokalne samouprave vlada dobro upravljanje, meritokratija i transparentnost”, dodao je Milatović.

On je poručio da će od prvog dana biti posvećen razvoju grada, izgradnji infrastrukture i sadržaja potrebnih da Podgorica bude pravi evropski grad.

“Nužno je da politika u Crnoj Gori postane samo sukob ideja, a ne ukrštanje partijskih knjižica koje su do sada odabranima donosile poslove, stanove i funkcije”, kazao je Milatović.

Stručni ljudi, kako je rekao, dobiće šansu da znanje stave u službu napretka Podgorice, bez potrebe da reference oblikuje partijska knjižica.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije