fbpx
NaslovnicaCrna GoraPočela nova sjednica, poslanici biraju 44. vladu

Počela nova sjednica, poslanici biraju 44. vladu

Podgorica, (MINA) – U Skupštini Crne Gore počela je prva sjednica drugog redovnog zasijedanja u ovoj godini, na kojoj će poslanici glasati o predlogu mandatara Milojka Spajića za sastav nove vlade.

Spajić je u četvrtak parlamentu dostavio ekspoze i predlog za sastav 44. Vlade.

On je u ekspozeu kao ključne prioritete nove vlade naveo, između ostalog, ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, rješavanje deblokade pravosuđa, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i unapređenje standarda građana kroz sprovođenje programa Evropa sad 2.0.

Spajić je predložio da Vlada ima tri potpredsjednika, dva resorna potpredsjednika i 17 ministara.

On je predložio da potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove bude Aleksa Bečić, a za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

Srđan Pavićević predložen je za potpredsjednika Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu, a Nik Đeljošaj za potpredsjednika za ekonomsku politiku i ministra ekonomskog razvoja.

Za potpredsjednika Vlade za demografiju i mlade i ministra sporta i mladih predložen je Dragoslav Šćekić.

Spajić je predložio da ministar vanjskih poslova bude Filip Ivanović, saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović, a ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Za rukovodioca resora finansija predložen je Novica Vuković, a prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović.

Kandidat za ministra pravde je Andrej Milović, rada i socijalnog staranja Naida Nišić, zdravlja Vojislav Šimun, energetike i rudarstva Saša Mujović.

Funkciju ministra unutrašnjih poslova obavljaće Danilo Šaranović, odbrane Dragan Krapović, a turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.

Ministarka kulture i medija biće Tamara Vujović, dok će resorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i javne uprave rukovoditi Vladimir Joković i Maraš Dukaj.

Za ministra ljudskih i manjinskih prava predložen je Fatmir Đeka.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije