fbpx
NaslovnicaCrna GoraPejović: Glasaćemo za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada

Pejović: Glasaćemo za skraćenje mandata Skupštini Glavnog grada

Podgorica, (MINA) – Pokret za Podgoricu glasaće za skraćenje mandata Skupštine Glavnog grada, ali neće podržati smjenu gradonačelnice Olivere Injac.

To je saopšteno na konferenciji za novinare Pokreta za Podgoricu, koja je održana danas u Skupštini Glavnog grada.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić rekla je da neće glasati za smjenu Injac jer, kako je kazala, neko mora biti gradonačelnik u prelaznom periodu.

Ljiljanić je navela da se princip, na osnovu kojeg su Pokret Evropa sad (PES) i nosilac liste te partije Jakov Milatović dobili podršku građana Podgorice, ogleda u promovisanju koncepta dobre uprave.

Dobra uprava, kako je kazala, znači drugačiji odnos prema sebi, saradnicima, zaposlenima, korisnicima usluga, građanima i široj zajednici.

Ljiljanić je dodala da dobra uprava uključuje javnu i odgovornost prema građanima i široj zajednici.

„Mi smo htjeli da odgovornost koju je promovisao Milatović na podgoričkim izborima ne znači samo polaganje računa biračima od jednog izbornog ciklusa do drugog, već da obuhvata odgovornost za očuvanje resursa i obezbjeđivanje kvaliteta života za našu djecu u budućnosti”, kazala je Ljiljanić.

Ona je dodala da, zbog bivših partijskih saboraca sa kojima su se razišli, moraju da ukažu na principe djelovanja Pokreta za Podgoricu.

“Prvi od principa je koncept dobre uprave. Naš koncept dobre uprave se ne može mjeriti funkcijama i izmjeriti ciframa“, kazala je Ljiljanić.

Ona je rekla da ulaskom u kampanju za nove gradske izbore istrajavaju na početnoj ideji koju su promovisali na prošlim izborima.

Ljiljanić je navela da nijesu uspjeli da se dogovore sa bivšim kolegama i „da su su bili sve dalje od dogovora, što su se više dogovarali“.

„Dužni smo da vam to saopštimo, kao i našu odluku da ćemo vratiti mandat građanima“, kazala je Ljiljanić.

Ona je navela da je sljedeći princip princip javne odgovornosti.

Prema riječima Ljiljanić, izbori u Podgorici su se desili da bi se desile prave promjene.

„Ko želi da shvati ideju i prihvati našu viziju, on sa nama ima dogovor, i on je jednostavan. Ali da bi se dogovorili sa nama, moramo izaći iz strančenja i političke trgovine”, dodala je Ljiljanić.

Odbornica Pokreta Jevrosima Pejović kazala je da će Pokret za Podgoricu glasati za skraćenje mandata Skupštine Glavnog grada.

“Glasaćemo za skraćenje, ali očekujemo da će svi odbornici, prvenstveno vlasti, pokazati odgovornost i da ćemo svi skratiti mandat Skupštini”, navela je Pejović.

Ona je rekla je da Injac ne organizuje posao u Glavnom gradu.

Sjednica Skupštine Glavnog grada, na kojoj će se raspravljati o razrješenju Injac i skraćenju mandata Skupštini, biće održana u srijedu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...