fbpx
NaslovnicaCrna GoraOtvorena rekonstruisana Interna klinika

Otvorena rekonstruisana Interna klinika

Podgorica,(MINA) – Rekonstruisana Interna klinika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), u koju je uloženo više od 300 hiljada EUR, otvorena je danas.

Direktor KCCG Jevto Eraković kazao je da je Klinika posle višedecenijskog rada dobila uslove za savremeni rad.

On je rekao da je zadovoljan zbog završenih radova na Internoj klinici, a da će se sa još 50 hiljada EUR stvoriti uslovi za savremeni način funkcionisanja i rad te klinike.

Eraković je naglasio da je to samo jedan od projekata koji su realizuju u KCCG, i da će se uskoro stvoriti dobri uslovi za otvaranje Centra za imunologiju i genetiku.

„U toku je rekonstrukcija i izgradanja nove urološke sale, a Stomatološka poliklinika će moći da primi pacijente u novim i savremenim uslovima“, rekao je Eraković.

Prema njegovim riječima, Klinika za neurologiju kreće sa radovima na jedinicama intezivnog liječenja, a počeće se i sa rekonstrukcijom odjeljenja akušerstva na ginekologiji.

„Nista od ovoga ne bi moglo da se uradi bez podrške doktora i sestara koju su u prethodnom periodu zajedno sa pacijentima bili u uslovima koji nijesu baš pogodni za njihov rad i lječenje pacijenata“, kazao je Eraković.

Kako je naveo, zajedno sa rekonstrukcijom, nabavkom nove opreme i edukacijama, KCCG će ponuditi novi kvalitet profesionalizma koji će se prepoznati ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

Direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić rekao je da je otvaranje rekonstruisane Interne klinike jedan u nizu projekata koje je uspješno realizovao KCCG.

Fond je, kako je rekao, iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja izdvojio 226 hiljada EUR za tu namjenu.

On je podsjetio da su od 2016. do 2019. godine, za rekonstrukciju i drugih klinika izdvojili oko 3,2 miliona EUR iz sredstava Fonda.

„Vlada je 2018. i 2019. godine opredijelila 1,1 milion EUR za nabavku savremene opreme za potrebe KCCG“, kazao je Čirgić.

Sve to, kako je naveo, govori o jasnoj namjeri da se osnaži zdravstveni sektor, a KCCG će ostati kao najznačajnija ustanova zdravstvenog sistema.

„Za sledeću godinu planiraju se nove investicije koje će podići kvalitet zdravstvene zaštite i omogućiti zaposlenima bolje uslove za rad“, zaključio je Čirgić.

Najčitanije