fbpx
NaslovnicaCrna GoraOpozicija napustila sjednicu parlamenta

Opozicija napustila sjednicu parlamenta

Podgorica, (MINA) – Poslanici opozicije napustili su sjednicu Skupštine jer se ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nije pojavila na raspravi o interpelaciji o radu resora na čijem je čelu.

Sjednici parlamenta, umjesto Bratić, prisustvuje državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta, Damjan Ćulafić.

To je izazvalo negodovanje poslanika opozicije, koji su poručili da ne mogu raspravljati o interpelaciji ako ministar nije u sali, i da o njenom radu ne može govoriti državni sekretar koji tu dužnost obavlja svega dva mjeseca, prenosi Pobjeda.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković uputila je molbu potpredsjedniku Skupštine Strahinji Bulajiću da se ponovo uputi poziv Bratić kako bi sjutra došla na sjednicu Skupštine.

Ona je kazala da je Ćulafić do prije 30 dana bio sekretar Sekretarijata za sport, kulturu i mlade u Opštini Berane i da nema dovoljno informacija.

“Pretvorili smo parlament u crtani film”, navela je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da je ova situacija prevršila svaku mjeru.

Vuksanović Stanković je rekla da je na Bulajiću da preduzme dalje korake i odredi se prema zahtjevu opozicije.

Bulajić je rekao da je dobio obavještenje od Službe Skupštine da je poslat javni apel da Bratić dođe, a da formalni poziv parlament ne može da uputi.

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović zatražio je da se poslanici drže Poslovnika Skupštine, koji ne propisuje da je nužno da ministar prisustvuje sjednici Skupštine.

Ćulafić je kazao da kazao da Bratić nije došla u parlament zbog ranije preuzetih obaveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije