fbpx
NaslovnicaCrna GoraOdbor za politički sistem da razmotri izvještaj o radu tužilaštva

Odbor za politički sistem da razmotri izvještaj o radu tužilaštva

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Skupštine Ivan Brajović zatražio je da Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotri poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva od januara do novembra ove godine.

Brajović je naveo da očekuje da će sjednici Odbora prisustvovati vršilac dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i da će sa punom odgovornošću postupiti prema tom zahtjevu Skupštine.

„Brajović je obavijestio članove Kolegijuma da je zatražio od predsjednice Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Marte Šćepanović da organizuje sjednicu Odbora na kojoj će se razmatrati poseban izvještaj o radu Tužilačkog savjeta i Državnog tužilaštva od januara do novembra ove godine“, kazali su iz Skupštine.

Brajović je istakao da će sjednica nadležnog parlamentarnog Odbora biti prilika da se razmotri rad Tužilaštva za taj period, imajući u vidu kontrolnu ulogu Skupštine i interes Tužilaštva i neophodnosti pune transparentnosti u radu.

Najčitanije

Boston u finalu Istočne konferencije

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Bostona plasirali su se u finale Istočne konferencije NBA. Boston je...

Pale cijene nafte