fbpx
NaslovnicaCrna GoraObezbijeđen novac za učešće učenika na međunarodnim olimpijadama

Obezbijeđen novac za učešće učenika na međunarodnim olimpijadama

Podgorica, (MINA) – Vlada je obezbijedila novac za učešće crnogorskih učenika na međunarodnim olimpijadama znanja u Japanu, Mađarskoj, Indoneziji i Sloveniji.

Iz Vlade su saopštili da je danas na telefonskoj sjednici usvojena Informacija o organizovanju međunarodnih olimpijada za učenike srednjih škola za ovu godinu, i donijeti zaključci kojima je obezbijeđeno 44 hiljade EUR za učešće najboljih crnogorskih učenika.

Kako su naveli, time su otklonjene određene administrativne prepreke i stvoreni uslovi za odlazak sedam članova na Međunarodnu matematičku olimpijadu u japanskom gradu Čibi, kao i za šest članova na olimpijadu iz fizike u Tokiju.

Iz Vlade su rekli da su stvoreni uslovi za odlazak učenika na Međunarodnu olimpijadu iz geografije u Bandungu u Indoneziji, Međunarodnu informatičku olimpijadu u Segedinu u Mađarskoj i na Balkansku informatičku olimpijadu u Sloveniji.

„Pored ostalog, donijeto je više zaključaka kojima je nadležnim institucijama omogućeno da efikasno operacionalizuju nabavku avio karata za odlazak naših timova na ta značajna međunarodna takmičenja“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su naveli da je Ispitni centar prethodno obezbijedio učešće ekipa na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi u Antaliji, Međunarodnoj olimpijadi iz biologije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Međunarodnoj olimpijadi iz hemije u Švajcarskoj.

Time su, kako su rekli, potrošena budžetska sredstva za tu namjenu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...