fbpx
NaslovnicaCrna GoraNurković: Mrvaljević i Nurković žele u Tokio

Nurković: Mrvaljević i Nurković žele u Tokio

Rožaje, (MINA) – Džudo klub Ibar saradnjom sa Srđanom Mrvaljevićem želi da džudo, ali i ukupno sport u Rožajama, dodatno promoviše i podigne ga na još veći novo, saopšteno je iz tog kluba.

Trener rožajskog kluba, Omer Nurković kazao je da je ponosan što je rukovodstvo uspjelo da angažuje najboljeg crnogorskog džudistu i jednog od najboljih sportista Crne Gore u poslednjoj deceniji.

“Ibar je mali klub, iz male sredine sa tradicijom dugum preko 25 godina. U tom periodu iz skromnih uslova uspjeli smo da iznjedrimo takmičare koji su reprezentativci, osvajači medalja sa internacionalnih turnira, prvaci Balkana i učesnici Evropskih i Svjetskih prvenstava. Naš cilj je da jedan od naša dva reprezentativca, mlađi Jusuf Nurković i iskusni Srđan Mrvaljević ispune olimpijsku normu za Tokio 2020 godine”, kazao je Nurković na konferenciji za novinare.

Foto: DŽK Ibar

On je naglasio da je cilj kluba da omasovi džudo sport u Rožajama i da kroz najveće internacionalne turnire širom svijeta na najbolji mogući način promovišu svoj grad i državu Crnu Goru.

“Vjerujem da ćemo u toj namjeri i borbi za Tokio imati punu podršku opštine, državnih sportskih institucija, sponzora, prijatelja i naših sugrađana koji poštuju, cijene i uživaju u uspjehu naših sportista”, kazao je Nurković.

Novi član Ibra, Mrvaljević zahvalio se Nurkoviću i rukovodstvu kluba na dobrodošlici i lijepim riječima.

“Ne bih se složio da je Ibar mali klub iz male sredine. Nije bitno odakle dolazimo, bitno je po šta smo to krenuli. Jusuf i ja smo danas krenuli po olimpijske norme. Pokazaćemo na strunjači koliko smo mali ili veliki. Biće užasno teško izboriti nastup u Tokiju, džudo je olimpijski sport sa užasnom konkurencijom u svijetu, ali to i jeste pravi izazov za prave borce”, rekao je Mrvaljević.

On je kazao da očekuje profesionalnu i kvalitetnu saradnju.

“Daćemo sve od sebe da u takmičarskom smislu ispunimo očekivanja i ambicije kluba”, kazao je Mrvaljević.

Talentovani rožajski džudista Jusuf Nurković istakao je da mu je drago što Ibar u svoje redove uspio da dovede šampiona kakav je Srđan Mrvaljević.

“Siguran sam da će mi treninzi sa njim i njegovo iskustvo pomoći da podignem svoj džudo na viši nivo. Verujem da uz njega mogu stići do olimpijskih igara u Tokiju”, kazao je Nurković.

Mrvaljević je uručio poklon kimono jednoj od najmlađih članoica kluba, navodeći da je to u duhu i tradiciji džudo sporta.

Foto: DŽK Ibar

“Ona nas uči da kao stariji uvijek moramo nesebično podržavati mlađe, dok mlađi moraju poštovati starije i svojim radom i zalaganjem se odužiti za svu podršku starijih”, zaključio je Mrvaljević.

Najčitanije