fbpx
17 C
Podgorica
September 29, 2022.
NaslovnicaCrna GoraNivo opasnosti veoma visok, blizu 84 hiljade oboljelih

Nivo opasnosti veoma visok, blizu 84 hiljade oboljelih

Ženeva, (MINA) – Svjetska zdravstvena organizacija podigla je nivo opasnosti od globalnog širenja koronavirusa na “veoma visok”, nakon što se virus proširio na sve kontinente osim Antarktika, a još osam država prijavilo prve slučajeve oboljevanja.

Broj oboljelih od koronavirusa u svijetu bliži se brojci od 84 hiljade, od čega, do sada, ima blizu 2,9 hiljade smrtnih slučajeva.

U Južnoj Koreji potvrđena su 594 slučaja koronavirusa, što je najveći porast broja inficiranih u jednom danu.

Time je ukupan broj zaraženih u Južnoj Koreji porastao na 2.931, dok je broj preminulih ostao 17, prenosi BBC i dodaje da u troj zemlji ima najviše potvrđenih slucajeva van Kine, gdje je počela epidemija.

U kopnenom dijelu Kine, bez provincije Hubei, epicentra epidemije, juče su prijavljena samo četiri slučaja koronavirusa, što je najmanji broj u jednom danu od kada je Nacionalna zdravstvena komisija u januaru počela da objavljuje dnevne izvještaje.

U Hubeiju su u petak prijavljena 423 nova slučaja, od kojih 420 u glavnom gradu Vuhanu, dok je prethodnog dana u toj provinciji zabilježeno 318 novih slučajeva.

U Italiji su juče preminule još četiri osobe, čime se ukupan broj žrtava popeo na 21, a porastao je i broj zaraženih sa 650 na 821.

Epidemija korona virusa u toj zemlji počela je prošle nedjelje u sjevernim regionima Lombardija i Veneto.

Na japanskom ostrvu Hokaido danas je proglašeno vanredno stanje zbog brzog širenja novog koronavirusa, a u toj zemlji preminuo je prvi stranac, britanski državljanin koji je bio na kruzeru Dajmond princes.

U Iranu su od danas sve škole zatvorene na tri dana, dok je broj preminulih u toj zemlji porastao na 34, a 388 ljudi je zaraženo.

U Njemačkoj je prijavljeno skoro 60 slučajeva koronavirusa, u Francuskoj 57, a u Španiji 32, prenosi Tanjug.

U Meksiku je u petak potvrđen prvi slučaj koronavirusa, što je drugi slučaj u Južnoj Americi, posle Brazila.

Najčitanije