fbpx
NaslovnicaCovid19Nikada nije iznijet stav o odbijanju donacije Statisa

Nikada nije iznijet stav o odbijanju donacije Statisa

Podgorica, (MINA) – Vlada i Ministarstvo zdravlja nikada nijesu iznijeli stav o odbijanju donacije biznismena Petrosa Statisa, poručili su iz tog resora, navodeći da predlažu Statisu da vakcinu ustupi Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će izvršiti kontrolu kvaliteta, a potom je donirati Crnoj Gori.

Iz Ministarstva su naglasili da, radi predostrožnosti kontrole kvaliteta, sarađuju isključivo sa proizvođačima vakcina i vladama zemalja koje su uključene u razvoj vakcina.

„Predlažemo da Statis vakcinu ustupi Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji će izvršiti kontrolu kvaliteta vakcina, a potom je donirati nama“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Navodi se da se, ukoliko se vakcina nađe izvan temperaturnog režima, od dva do osam stepeni, njen kvalitet odmah dovodi u pitanje i ona postaje neupotrebljiva.

„Dakle, želimo da poručimo da prihvatamo jedino donacije koje prolaze sistem kontole kvaliteta. i svaka takva donacija je dobrodošla. Jedini interes Vlade Crne Gore je zdravlje svih njenih građana“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.

Najčitanije