fbpx
NaslovnicaCrna GoraNeće podržati smjenu Leposavića bez dogovora parlamentarne većine

Neće podržati smjenu Leposavića bez dogovora parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Demokratska Crna Gora neće braniti ministra pravde Vladimira Leposavića od nesporne greške, ali ga neće ni smjenjivati sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, kazao je poslanik Demokrata Boris Bogdanović.

On je rekao da je Leposavić napravio veliku grešku izjavom o Srebrenici, jer nije jasno saopštio da se, saglasno presudi Međunarodnog suda pravde, u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost.

Kako je naveo Bogdanović, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod, kako se to želi spočitati i inputirati.

“Međutim, niti ćemo braniti ministra od nesporne greške, niti ćemo ga smjenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine”, istakao je Bogdanović.

On je rekao da, u konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo cjelovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara.

“Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebalo bi da zna da niti jedan pojedinac ne smije biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine”, naveo je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, ni Leposavić, ni nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić, ne smije dovesti do pada Vlade.

To bi, kako je kazao Bogdanović, bila pogubna greška.

On je poručio da nijedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana, i da je svaka žrtva toga vrijedna.

Prema riječima Bogdanovića, sramno je koliko ih jedna strana već šest godina optužuje za izdaju i antisrpstvo, “a mi punih šest godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobjeđivali i ljude svih vjera i nacija”.

“Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina, ma koje vjere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao”, naveo je Bogdanović.

Najčitanije