fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastaviti sa institucionalnim odgovorom za optužbe na korupciju

Nastaviti sa institucionalnim odgovorom za optužbe na korupciju

Podgorica, (MINA) – Crna Gora treba da nastavi sa kredibilnim, nezavisnim i efikasnim institucionalnim odgovorom za optužbe na korupciju i nelegalno finansiranje političkih partija, ocijenjeno je na sastanku Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Crne Gore, koji je danas održan u Briselu.

U zajedničkom saopštenju se navodi da je sastanak Savjeta SSP-a pružio pravovremenu priliku da se razmotri napredak Crne Gore u pripremama za pristupanje, kao i prioriteti za dalji rad u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Savjet ohrabrio Crnu Goru da nastavi sa radom na ispunjenju svih mjerila i da se fokusira na osnove procesa pristupanja – vladavinu prava, ekonomsko upravljanje i reformu javne uprave.

Savjet je ohrabrio Crnu Goru i da nastavi s otvorenim uključivanjem civilnog društva i drugih aktera u pripreme za pristupanje EU i u proces donošenja politika uopšte.

„Što se tiče Kopenhagenskih političkih kriterijuma, Savjet je konstatovao produženi bojkot Skupštine od djelova opozicije i ohrabrio sve političke aktere da u potpunosti vrate političku debatu u demokratske institucije, odnosno Skupštinu, gdje i pripada“, kaže se u saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije