fbpx
NaslovnicaCrna GoraNastavak dijaloga o Zakonu o SPI po isteku privremenih mjera

Nastavak dijaloga o Zakonu o SPI po isteku privremenih mjera

Podgorica, (MINA) – Dijalog o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama (SPI) biće nastavljen nakon isteka privremenih mjera, saopštili su iz Ministarstva javne uprave (MJU), navodeći da će umjesto video konferencije, kada se steknu uslovi, biti održan okrugli sto.

Kako se navodi, Vlada i MJU, nakon završetka dodatnih konsultacija o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o SPI, prihvatili su inicijativu više nevladinih organizacija (NVO) i medija.

„Umjesto održavanja video konferencije biće održan okrugli sto, ili sličan događaj otvorenog tipa, kada se za to steknu uslovi, kako je to inicijalno i bilo planirano“, najavili su iz MJU.

Kako su naveli, imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja okruglog stola, objavljen je javni poziv za dodatnim konsultacijama o inoviranom tekstu zakona, a dodatne konsultacije su produžene i trajale su do ponedjeljka.

„Još jednom želimo da naglasimo da je javni poziv za dodatnim konsultacijama, u okviru koje bi održali i video konferenciju sa svim zainteresovanim učesnicima, planiran u formi onlajn konsultacija koja je u ovim vanrednim okolnostima bila preporučeni, optimalni i bezbjedni kanal komunikacije koji se uspješno koristi i u redovnim okolnostima“, kaže se u saopštenju.

Iz MJU naglasili su da su tokom čitavog procesa pripreme Nacrta zakona Vlada i Ministarstvo uvažavali potrebe javnosti, prije svega NVO i medija, kroz produžetak javne rasprave i organizaciju dodatnih konsultacija, iako to nije propisana obaveza, niti dosadašnja praksa u pripremi zakona.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

jakov milatović, vaskrs, čestitka

Milatović: Vaskrs da podstakne na jedinstvo među svima koji teže dobru

Podgorica, (MINA) - Predsjednike Crne Gore Jakov Milatović čestitao je Vaskrs građankama i građanima...