fbpx
NaslovnicaCrna GoraNadležni da se izjasne o navodima o angažovanju stranih službi

Nadležni da se izjasne o navodima o angažovanju stranih službi

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića da se izjasne o navodima o angažovanju pripadnika stranih službi povodom unutrašnjih bezbjednosnih pitanja u Crnoj Gori.

Iz Komisije za bezbjednost DPS-a kazali su da je zabrinjavajuća informacija da su specijalne vojne ekipe i obavještajci iz Srbije stigli u Crnu Goru uoči najavljenog ustoličenja.

“Tim prije jer je riječ o subjektima koji nemaju, niti smiju imati bilo kakve formalne ili neformalne ingerencije na teritoriji naše države”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da ih ti navodi dodatno čude s obzirom na izjave predstavnika vlasti da je situacija u Crnoj Gori stabilna i da je Vlada drži pod kontrolom.

“Ukoliko su se za pomoć obratili srbijanskim službama bezbjednosti, to znači da su juče državni zvaničnici izrekli laž i da bezbjednosni sektor nije u stanju da sam odgovori izazovima konkretne situacije”, kaže se u saopštenju.

To je, kako su kazali iz Komisije za bezbjednost DPS-a, još jedan primjer potpune netransparentnosti rada Vlade i zakulisnih radnji iza leđa javnosti.

Iz DPS-a su naveli da će partnere iz NATO-a obavijestiti o aktuelnoj situaciji i, kako su rekli, činjenici da se u bezbjednosna pitanja u Crnoj Gori, kao ispomoć Vladi, miješaju službe iz susjedne države, koja pritom nije članica tog saveza.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Oštar sedmični pad cijena nafte

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte prošle sedmice su pale oko sedam odsto jer...