fbpx
NaslovnicaCrna GoraMustafić: Prestati sa pričom o bojkotu izbora

Mustafić: Prestati sa pričom o bojkotu izbora

Podgorica, (MINA) – Svi akteri treba da se uključe u proces izmjena izbornog zakonodavstva i da prestanu sa pričom o bojkotu izbora, rekao je politički direktor Bošnjačke stranke (BS) Suljo Mustafić.

On je, u intervjuu agenciji MINA, kazao da je BS bila i ostala aktivni sudionik političkih procesa.

„Podsjećam da smo i u ranijim fazama reformi zakonodavstva, našim zalaganjima ostvarili, i zakonski utemeljili, ustavno načelo, autentične predstavljenosti. Ta smo rješenja ugradili, kako za državni, tako i za lokalni nivo“, kazao je Mustafić.

Kako je naveo, uvijek su podržali svako unaprijeđenje izbornog sistema u cilju bolje kontrole i transparentnijeg procesa glasanja, bilo da je iz vlasti ili opozicije.

„Sada vrlo posvećeno učestvujemo u radu skupštinskih odbora koji rade na daljoj reformi izbornog sistema. Spremni smo podržati realna rješenja koja istinski donose novi kvalitet i smanjuju nepovjerenje u izborni proces“, rekao je Mustafić.

On je ocijenio da je važno doći do što boljih uslova za izbore, kako bi svi akteri koji u njima ućestvuju prihvatili njihove rezultate kao nesporne.

„Naš stav je, takođe, da ne možemo prihvatiti korekcije koje bi dovele u pitanje ili do ukidanja ostvarivanja ustavnih i zakonskih prava naših građana koji su na privremenom radu u inostranstvu, a ovdje u Crnoj Gori imaju svoje porodice, imovinu i nijesu odjavili prebivalište i samo ovdje imaju i ostvaruju biračko pravo“, kazao je Mustafić.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije