fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistarstvo pravde traži od Srbije izručenje Svetozara Marovića

Ministarstvo pravde traži od Srbije izručenje Svetozara Marovića

Podgorica, (MINA) – Crnogorsko Ministarstvo pravde uputilo je srpskim kolegama molbu za izručenje Svetozara Marovića radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, i prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice, bili su stvoreni svi pravni preduslovi da Marović bude uhapšen u Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori.

Iz Ministarstva podsjećaju da je to slučaj sa drugim osobama koje Crna Gora potražuje i čija se izručenja iz Srbije redovno i ažurno realizuju.

„Ipak, okolnost da se Svetozar Marović u protekle dvije godine naočigled javnosti slobodno kretao i pojavljao na javnim mjestima na teritoriji Srbije, i pored crvene Interpolove potjernice koja je za njim raspisana, navela je Ministarstvo pravde da, ne čekajući više hapšenje Marovića, uputi i molbu za njegovo izručenje“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da očekuju da će upućivanje molbe za izručenje Svetozara Marovića dodatno podstaći nadležne organe Srbije na ispunjavanje međunarodnih obaveza, odnosno hapšenje Marovića i njegovo izručenje Crnoj Gori.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije