fbpx
NaslovnicaCrna GoraMinistri vanjskih poslova Austrije i Slovenije sjutra u Podgorici

Ministri vanjskih poslova Austrije i Slovenije sjutra u Podgorici

Podgorica, (MINA) – Ministri vanjskih poslova Austrije i Slovenije, Aleksander Šalenberg i Tanja Fajon, boraviće sjutra u Podgorici, po mandatu visokog predstavnika Evropske unije (EU) za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku Žozepa Borelja.

Kako je saopšteno iz Delegacije EU u Podgorici, ministri će se tokom posjete sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

„Crna Gora je jedan od najbližih partnera EU, dobro je napredovala u pristupnim pregovorima i ima najduže iskustvo potpune usklađenosti sa Zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Unije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da se posjeta organizuje u trenutku kada su nedavna politička dešavanja izazvala ozbiljnu institucionalnu krizu, podrivajući demokratske institucije i usporavajući napredak države na putu pristupanja EU.

„Posjeta će biti prilika da se naglasi da, u cilju napredovanja ka pristupanju EU, što je želja velike većine građana Crne Gore, svi politički akteri treba da podrže funkcionalnost institucija, a posebno Ustavnog suda“, kaže se u saopštenju.

Kako je najavljeno, ministri će, nakon sastanka sa crnogorskim zvaničnicima, održati zajedničku konferenciju za medije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije