fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilović: Informaciju o planiranom hapšenju Spajića dobili od Milića

Milović: Informaciju o planiranom hapšenju Spajića dobili od Milića

Podgorica, (MINA) – Bivši ministar pravde i nekadašnji funkcioner Pokreta Evropa sad (PES) Andrej Milović kazao je da su informacije o planiranom hapšenju premijera Milojka Spajića, uoči parlamentarnih izbora prošle godine, dobili od direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Borisa Milića.

Milović je, u emisiji “Minula neđelja” na A plus televiziji, rekao da je Milić informisao Spajića da mu šef Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predrag Šuković i tadašnji premijer Dritan Abazović “dogovaraju hapšenje”.

“Mi smo informaciju da šef SPO-a i Abazović dogovaraju hapšenje Spajića upravo dobili od direktora ANB-a i njegovih ljudi, koji je nas konstantno informisao”, rekao je Milović, prenosi A plus portal.

Prema njegovim riječima, zbog toga je narušen odnos između Milića i generalnog inspektora Artana Kurtija.

Milović je naveo da su u, kako je naveo, montiranoj aferi Do Kvon učestvovali Šuković i Abazović, a cilj je bilo hapšenje Spajića.

Odgovarajući na pitanje šta je dovelo do toga da on, Spajić i predsjednik države Jakov Milatović odu na tri različite strane, Milović je kazao da je “služba državne bezbjednosti razbila PES”.

“Razbila nas je služba. Služba državne bezbjednosti koja je penetrirala u PES”, rekao je Milović.

Na pitanje koje su to strane službe imale upliv u razbijanje PES-a, on je odgovorio da su to “one službe koje imaju penetraciju u našoj službi od 30. avgusta, odnosno 4. decembra 2020. godine”.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić čestitao Međunarodni dan mira

Podgorica, (MINA) - Mir je temelj svakog napretka, a očuvanje stabilnosti u regionu prioritet,...