fbpx
NaslovnicaCrna GoraMiljanić: Nasilje pred izbore u Nikšiću neprihvatljivo

Miljanić: Nasilje pred izbore u Nikšiću neprihvatljivo

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) reagovaće na svaku pojavu tenzija koje bi mogle da dovedu do ugrožavanja bezbjednosti građana i regularnosti lokalnih izbora u Nikšiću, koji su zakazani za 14.mart, poručio je državni sekretar u tom resoru, Zoran Miljanić.

On je za Radio Slobodna Evrpo kazao da je nasilje pred lokalne izbore u Nikšiću neprihvatljivo sa bilo koje strane da dolazi.

“Preduzećemo sve neophodne mjere da izborni proces protekne u skladu sa zakonom i oko toga nema bilo kakve dileme”, rekao je Miljanić

On je kazao da neće biti pošteđen od odgovornosti ni jedan pojedinac ili grupa koji bi pomislila da može da ugroze izbore i izazovu bilo kakve netrpeljivosti.

“Spriječićemo ih sa bilo koje strane da dolaze”, kazao je Miljanić komentarišući incidente koji su se dogodili proteklog vikenda u Nikšiću.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković za RSE ocijenio je da turbulencije i podizanje tenzija, pogotovo na etničkom planu, neće donijeti ništa dobro Crnoj Gori “i ako se ne smire mogu odvesti u anarhiju”.

Bjeković, koji je, zbog više napada u Nikšiću, motivisanih nacionalističkim podjelama, posjetio taj grad, kazao da stiče utisak da je politička emancipacija građane pretvorila u osobe koje to shvataju kao pravo da promovišu sopstveno samovlašće.

“To ni u kom slučaju ne može da bude dobro jer onda iz tranzicije vlasti ulazimo u anarhiju“, rekao je Bjeković i dodao da je u Crnoj Gori otpor nasilju slaba tačka.

Prema njegovim riječima, događaji posljednjih dana ne doprinose stabilizaciji prilika, kako u Nikšiću, tako ni u Crnoj Gori.

Najčitanije