fbpx
NaslovnicaCrna GoraMiler: Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima

Miler: Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima

Podgorica, (MINA) – Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji (EU), ocijenio je ambasador Austrije u Podgorici Karl Miler na sastanku sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem.

Iz Spajićevog kabineta saopštili su da je Miler izuzetno zadovoljan početkom rada Vlade i prvim koracima, koji pokazuju jasnu sklonost ka konkrentim rezultatima.

„Osjetili smo veliko olakšanje, zbog dobrih stvari koji su se desile u posljednje dvije sedmice“, kazao je Miler.

On je rekao da je saradnja vlasti i opozicije vrlo važna.

„Pristup koji ste imali oko popisa, mnogo je bolji i sa manje konfrontacije nego što je to bilo do sada“, naveo je Miler.

On je kazao da bi valjalo da i oko drugih pitanja bude takva situacija.

„Mislim da Crna Gora ima veliku šansu da napreduje u pregovorima, austrijska Vlada vjeruje da Vaša Vlada može da uradi dobar posao na tom putu”, istakao je Miler.

Spajić je kazao da su biletaralni odnosi sa Austrijom, kao i potencijalna ekspertska pomoć iz te zemlje, izrazito važni.

„Rezultati će pokazati posvećenost Vlade pristupanju EU“, navodi se u saopštenju.

Spajić je rekao da imaju veliku većinu u parlamentu i da su sada fokusirani na važne odluke, za početak na glasanje o stvarima u pravosuđu što, kako je naveo, koči u pregovorima sa EU.

„Odradili smo odmah posao oko popisa, vjerujem da smo spustili tenzije u društvu i smanjili polarizaciju, što nam je izuzetno važno”, kazao je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Nema planskih isključenja struje za praznike

Podgorica, (MINA) – Planska isključenja električne energije nijesu predviđena tokom predstojećeg praznika - Međunarodnog...