fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Stvoriti što bolje uslove za kvalitetan obrazovni proces

Milatović: Stvoriti što bolje uslove za kvalitetan obrazovni proces

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović apelovao je na sve državne organe da još posvećenije stvaraju što bolje uslove za uspješan i kvalitetan obrazovni proces.

On je, u obraćanju povodom početka školske 2023/24 godine, naveo da je upoznat sa zahtjevima Sindikata prosvjete i štrajkom upozorenja koji se danas realizuje.

Milatović je kazao da očekuje da će se sporna pitanja dalje rješavati u najboljem interesu crnogorskog obrazovnog sistema.

On je učenicima poželio srećan početak školske 2023/24 godine, navodeći da je obrazovanje ključ za uspjeh u životu.

Milatović je učenicima poručio da je znanje koje stiču tokom školovanja podjednako važno za ostvarivanje njihovih snova i ciljeva, kao i za razvoj sposobnosti da se nose sa svim životnim izazovima.

„Dragi učitelji, hvala vam na istrajnosti što, pored svih problema u prošlosti i danas, nosite luču znanja gradeći temelje bolje budućnosti“, naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima, početak školske godine dobar je trenutak da se svi podsjete da se samo na temelju obrazovanja i vrijednog rada može izgraditi pravedno i prosperitetno društvo u kojem će svi imati jednake šanse za uspjeh.

„Apelujem na sve državne organe da u narednom periodu još posvećenije rade na stvaranju što boljih uslova za uspješan i kvalitetan obrazovni proces svim našim učenicima i prosvjetnim radnicima“, rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Crnogorske košarkašice od sjutra na okupu

Podgorica,(MINA) - Ženska seniorska košarkaška reprezentacija okupiće se sjutra u Podgorici, saopšteno je iz...