fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Siguran sam u pobjedu

Milatović: Siguran sam u pobjedu

Podgorica, (MINA) – Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović poručio je da je siguran u svoju pobjedu i da je samo pitanje kolika će biti razlika između njega i kandidata Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Milatović je, nakon glasanja u Podgorici, kazao da je danas istorijski dan i poželio da izborni dan prođe u najboljem redu.

“Vjerujem da je Crna Gora konačno zrela kao društvo da olovkom mijenja predsjednika, vlade. Da smo konačno postali demokratski zrelo i razvijeno društvo”, rekao je Milatović.

On je poručio da je siguran u svoju pobjedu.

Prema riječima Milatovića, na taj način doći će do konačnog poraza simbola prethodnog režima koji je upravljao Crnom Gorom u prethodnih 30 i nešto godina.

“I da ćemo danas napraviti veliki korak naprijed kad je u pitanju pomirena, bogata, pravednija i konačno, Crna Gora svih nas”, rekao je Milatović.

Upitan da li će čestitati Đukanoviću ako pobijedi, Milatović je ponovio da je apsolutno siguran u svoju pobjedu.

On je kazao da u prvom kruga razlika bila iznad 70 hiljada glasova i da smatra da je to za Đukanovića u ovom trenutku nedostižno.

“Danas jedino možemo govoriti o tome kolika će biti razlika, a vjerujem da će biti poprilično velika i da će konačno Crna Gora biti, u punom smislu te riječi, slobodna zemlja“, rekao je Milatović.

Komentarišući akcije Uprave policije tokom subote, Milatović je rekao da to svjedoči o tome da su određene stvari prošlosti i dalje bile na snazi.

„Meni je drago da policija ovoga puta puno ažurnije reaguje na takve demokratske nedostatke, zaista puno poštovanje, i to je dokaz da su crnogorske institucije počele da funckionišu“, kazao je Milatović.

On je rekao da ne očekuje tenzije tokom izbornog dana.

„Jedino kome je možda u interesu da kreira incidente, to je sadašnji predsjednik države. Ukoliko dođe do incidenata, znajte od koga dolaze“, kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje da li će u slučaju pobjede, kao predsjednik, mijenjati nešto u odnosima sa Srbijom, Milatović je kazao da je za Crnu Goru prioritet punopravno članstvo u Evropskoj uniji (EU) i dodao da uvijek kad govori o EU, govori i o regonalnim ekonomskim integracijama.

„Mi ovdje u Crnoj Gori i šire na Zapadnom Balkanu, moramo da razumijemo da je neodvojiv dio EU integracija, naše regionalne, ekonomske integracije. Zalažem se za apsolutno najbolje moguće odnose sa Srbijom i svim zemljama Zapadnog Balkana“, kazao je Milatović.

On je rekao da mu je žao što u prethodnom periodu nije bilo tako.

„Mislim da ću sa pozicije predsjednika i sa vladom uraditi sve da konačno prošlost ostavimo iza sebe i da zaista zajednički gradimo ekonomski snažniju budućnost na benefit građana svih zemalja Zapadnog Balkana“, rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, Podgorica

Procesuirana 33 učesnika incidenata na fudbalskim utakmicama

Podgorica, (MINA) – Policijski službenici identifikovali su i procesuirali 33 učesnika u incidentima tokom...