fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Raduje buđenje institucija iz zimskog sna

Milatović: Raduje buđenje institucija iz zimskog sna

Podgorica, (MINA) – Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da žali zbog propusta prilikom prijavljivanja imovine Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK), navodeći da se radi o akcijama procijenjene vrijednosti do 49 EUR.

ASK je utvrdio da su Milatović, šest ministara i premijer Zdravko Krivokapić prekršili Zakon o sprečavanju korupcije, jer nijesu prijavili sve prihode i imovinu, zbog čega su kažnjeni sa po 500 EUR.

Milatović je na Tviteru /Twitter/ kazao da ga raduje buđenje institucija u Crnoj Gori.

“Raduje me buđenje institucija u Crnoj Gori, uključujući i ASK, iz dugogodišnjeg zimskog sna”, kazao je Milatović.

On je rekao da cijeni ulogu ASK-a u društvu koje je, kako navodi, od relevantnih međunarodnih partnera u prethodnom periodu ocijenjeno kao sistemski koruptivno.

“Ali ko radi, taj i griješi”, dodao je Milatović.

On je rekao da je tačno da nije prijavio automobil Renault Clio (2012) njegove supruge, ali samo zato što u trenutku imenovanja više nije bio njihov, jer su ga, kako je pojasnio, u prošloj godini i formalno ustupili njegovoj majci.

“Tako da ostaje da sam kriv zbog neprijavljivanja 247 akcija u preduzeću Montenegro Express koje sam kupio kada sam bio student, a koje su po posljednjoj kotaciji imali cijenu od 0,2 centa po akciji, što znači da je vrijednost moje neprijavljene imovine bila punih 49 EUR”, naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima, te akcije se već godinama i ne kotiraju na berzi.

“Tako da je i pitanje bih li za moje studentsko ulaganje mogao danas dobiti i tih 49 EUR, pa nije ni čudo što sam proteklih godina na njih zaboravio”, kazao je Milatović.

On je rekao da mu je žao zbog nastalog propusta u vezi sa neprijavljivanjem akcija procijenjene vrijednosti od jedan do 49 EUR, koje je, kako je kazao, uredno ispravio u sljedećem izvještaju.

“Siguran sam da je ASK posvećen detaljnoj analizi imovine svih funkcionera, i prethodnih i sadašnjih, u svojoj ključnoj ulozi u borbi protiv korupcije na visokom nivou”, zaključio je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije