fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Milatović primio akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Egipta i Kuvajta – Davn Meken, Andžeja Papježa, Mahmuda Mostafe Afifija i Fajeza Mejlbel Almutairija.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Milatović je u odvojenim razgovorima ambasadorima poželio dobrodošlicu i uspješnu misiju.

On je istakao da je uvjeren da će tokom mandata ambasadori dati puni doprinos unapređenju međudržavnih odnosa.

„U razgovorima su konstatovani dobri i prijateljski odnosi Crne Gore sa državama koje predstavljaju, što je ocijenjeno kao temelj za intenziviranje saradnje na bilateralnom planu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastancima ukazano na važnost i potrebu zajedničkog rada na definisanju konkretnih programa saradnje.

„Oblasti evropskih integracija, bezbjednosti, ekonomije, turizma, trgovine i kulture prepoznate su kao polja sa najviše potencijala za konkretne ideje koje će unaprijediti međudržavne veze i zbližiti građane i privredu zemalja, a jačanje političkog dijaloga kao neophodan podsticaj u tom pravcu“, kazali su iz Milatovićevog kabineta.

Kako je saopšteno, ambasadori su zahvalili Milatoviću na prijemu i dobrodošlici, uz punu otvorenost da u narednom periodu, u saradnji sa državnim organima, rade na daljem unapređenju međudržavnih odnosa.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije