fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Nova gradska uprava do 19. decembra

Milatović: Nova gradska uprava do 19. decembra

Podgorica, (MINA) – Podgorica će Dan oslobođenja, 19. decembar, dočekati sa novom gradskom upravom, poručio je nosilac liste Pokreta Evropa sad na nedavno održanim lokalnim izborima, Jakov Milatović.

On je, na konferenciji za medije nakon sastanka o formiranju vlasti u Glavnom gradu, rekao da su imali jako dobar i konstruktivan sastanak.

Sastanku su, pored Milatovića, prisustvovali nosioci lista Za budućnost Podgorice, Idemo ljudi i Može Podgorica — Ovo je naš grad, Jelena Borovinić Bojović, Danilo Šaranović i Luka Rakčević.

“Ako se po jutru dan poznaje, sigurno je da će građani dobiti novu gradsku upravu vrlo brzo”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, danas su razgovarali o dinamici pregovora.

“Želimo da kažemo će Dan oslobođenja Podgorica dočekati sa novom gradskom upravom koja će biti u funkcijii”, naveo je Milatović.

On je kazao da su danas pokušali sa ukrste programske ciljeve i usaglasili se da će jedan od prvih korka biti revizija onog što je urađeno u prethodnom periodu.

“Transparentno ćemo se odnositi prema radu gradske uprave, brinućemo o svim razvojnim prioritetima koje smo imali u predizbornim programima i naredni pregovarački period ćemo iskoristiti da dodatno ukrstimo programske ciljeve kako bismo ih sumirali u jedan koalicioni sporazum”, saopštio je Milatović.

Na pitanje kako će se doći do konačnih rezultata izbora, Milatović je odgovorio da su sve liste ušle u izborni proces i time mu dale legitimitet.

“Očekujemo proglašenje izbora vrlo brzo od Opštinske izborne komisije (OIK). Pozivamo OIK i sve ostale učesnike izbornog procesa da ne opstruiraju proglašenje rezultata”, rekao je Milatović.

On je kazao da je 62 odsto građana kazalo da žele da promjene i novu gradsku upravu, dodajući da će se ostalo iskristalisati.

“Spomenuo sam da će nova gradska uprava sigurno krenuti sa radom od 19. decembra. Nadamo se i vjerujemo da će koalicioni sporazum, konstituisanje parlamenta i formiranje nove gradske uprave biti urađeno prije toga”, naveo je Milatović.

On je najavio da će naredni sastanak, koji će voditi pregovarački timovi, biti održan u ponedjeljak u 12 sati u prostorijama Demokratskog fronta.

Milatović je pojasnio da je dogovoreno rotiranje, pa će, nakon toga, sastanci biti održani u prostorijama Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije