fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojeviću određeno stavljanje u zatvor još dva mjeseca

Medojeviću određeno stavljanje u zatvor još dva mjeseca

Podgorica, (MINA) – Poslaniku Demokratskog fronta (DF), Nebojši Medojeviću, određeno je stavljanje u zatvor u trajanju od dva mjeseca, zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva, saopšteno je iz Višeg suda.

»Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva, prema svjedoku N.M, a nakon što je prethodno bio novčano kažnjen rješenjem sudije za istragu ovog suda, određeno je stavljanje u zatvor zbog ponovnog odbijanja da svjedoči u predmetu Specijalnog državnog tužilaštva«, kaže se u saopštenju.

Predmet je, kako je obrazloženo, formiran povodom javno iznijetih navoda svjedoka putem saopštenja političke stranke Pokret za promjene, objavljenog na portalima www.promjene.org. i www.in4s 3. maja 2017. godine, i tvrdnji u javnosti o učešću Glavnog specijalnog tužioca M.K u izvršenju ratnih zločina na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

»Zatvor traje dok svjedok N.M, pristane da svjedoči ili dok njegovo svjedočenje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže dva mjeseca računajući od dana i časa lišenja slobode«, kaže se u saopštenju Višeg suda.

Ukazuju da se protiv tog rješenja može izjaviti žalba krivičnom vanraspravnom vijeću Višeg suda u Podgorici u roku od tri dana od dana prijema prepisa rješenja.

Kako se navodi, žalba izjavljena protiv ovog rješenja ne zadržava izvršenje rješenja.

Najčitanije